СуперХерој #23

Нашиот нов СуперЕкоХерој е Димче кој неодамна започна со користење на Challenger – за еден месец успеа да помине 552 km и освои веќе 2 награди. Се гордееме што е дел од нашата заедница, а еве зошто е пример за сите нас.

Претстави ни се во една реченица

Човек што 40 години е физички активен и посветен секојдневно да ужива во тоа.

Како изгледа твоето секојдневие?

–Мојот ден е исполнет со разни домашни обврски, чување на моите внуци, и обавезно без исклучок вклучува пешачење и/или возење велосипед.

Мисла која те мотивира?

– Во здраво тело – здрав дух – со секојдневен ритам.

Кое е твоето примарно превозно средство?

– Велосипед.

Колку километри неделно поминуваш пешки или пак на велосипед?

–  Пешки по 100км, со велосипед 200км – што секако може да варира.

Што е тоа што те мотивира да возиш велосипед?

– Слободата, чувство на убава природа, чист воздух и реализирање на поставените предизвици.

Што значи Challenger за тебе?

– Мотив плус, контрола на дневните предизвици и проверка на здравствените можности.

Имаш ли предлози за подобрување?

– Мојот предлог е само кон народот и бизнисите да ги прифатат ваквите идеи и да станат и тие дел од решавањето на предизвиците за подобро општество. Нефункционалноста на државата е главен проблем за вашата одлична апликација. Сметам дека со поголеми стимулации – како што е и Challenger, и заедничко освестување, дел од проблемите – како што се недоволна инфраструктура, морал, етика и препознавање на зелените политики, може заедно да ги надминеме.

Доколку и ти си СуперЕкоХерој или СуперЕкоХероина, сподели ја твојата приказна со нас на следниот линк.