СуперХероина #12

Серијал за нашите СуперЕкоХерои

Претстави ни се во една реченица 

– Sustainable & low-waste lifestyle, youth trainer, Erasmus+ life changer, nature lover, travel addict, health before wealth.

Која е твојата животна мисија? 

– Идеа, иницијатива, учење, труд, љубов, многу труд, упорност, адаптирање на промените, предизвици, резултат.

Како изгледа твоето секојдневие? 

– Run, water the plants, drink the lemon water, walk to work, drink your smoothie , work & achieve & inspire ,meet people, work, hit the gym, love your people, play the cat, night beauty routine, sleep.

Кое е твоето примарно превозно средство? 

– Во принцип низ Скопје, не користам никакво превозно средство во рамките на можноста ( пешачам до работа и назад, до сегде и назад) а кога сум приморана – користам автобус.

Колку километри неделно поминуваш пешки или пак на велосипед? 

– Помеѓу 50 – 70км неделно (пешачење до работа, трчање, искачување на водно, низ град…)

Што е тоа што те мотивира да возиш велосипед/пешачиш дури и кога е ладно? 

– Сообраќај, сообраќај, гужва, свирење, тргни застани, туркање во автобус, несовесен сообраќај.

Имаш ли желба да дознаеш, или пак да ги запознаеш луѓето кои исто како и ти сакаат да направат промена? 

– Да, не има многу ама време е да се запознаеме и сретнеме !

Го прифаќаш ли предизвикот да станеш дел од Challenger заедницата и заедно да донесеме промени во нашиот град? 

–  For sure 🙂